Nüüd on nii!

Nüüd on nii!

Sunday, January 4, 2015

päev 4

Kõige rohkem kardan, et menüü jääb ühekülgseks, kuna mul tõsimeeli ei ole aega töönädala sees tundide viisi kokata. Ja kui peaks veel juhtuma nagu homme - et jõuan alles poolest ööst koju - siis peab ühel päeval kokku kolme päeva söögi ette ära tegema (st täna, homme ja ülehomseks vähemalt lõunasöök tööle kaasa võtmiseks). Mõtlesin, et pean tekitama külmkappi/sügavkülma mingi väikese tagavara just sellisteks puhkudeks, kus kokkamiseks aega napib. Saab ju näiteks supipõhjad ette valmis teha vms. Teine hea kiire variant on muidugi püreesupid.
Ühesõnaga: hea et arutlen, jõuan veel ise vastusteni sedasi :D ;)

Ja teine küsimus, mis täna tekkis: kuidas jääb paleotoituja ellu mitmepäevasel suvefestaril, kus söögitegemise võimalus puudub ja külmkapist võib ainult und näha?! o.O Reedest pühapäevani ainult juurikaid nagu ka närida ei tahaks :D
Edit: küsimusele vastuseks, et kui muud üle ei jää, siis süüa salatit, grillliha, kala. Igal juhul tasub jääda gluteenivabaks ja koju jõudes jälle reele tagasi ronida :)

***

Tänane menüü.

Hommikusöögiks olid täna banaanipannkoogid. Tegin meile kahepeale 3+3 banaani ja muna, sest tundsin, et muidu suren enne lõunat nälga. Ei olnud nii - me ei jõudnudki korraga seda koogimäge ära hävitada, osad jäid lapsele lõunaooteks veel :)

Lõunasöögiks sai eile forellifilee ostetud. Algselt oli plaanis, et panen kalatüki ahju, kuid et mul pole ahjuplaati, ei saanud sellest mõttest asja. Niisiis läksid ahju hoopis porgand ja kaalikas, maitsestatud oliiviõli, karri, basiiliku ja soola-pipraga. Ülihead said! Enne kalani jõudmist meenus mulle veel aknalauale unustatud lillkapsas, millest sedapuhku (esimest korda elus) lillkapsariisi tegin. Ja jälle bingo! :) "Riisi" maitsestasin tšilli, soola, pipra ja purustatud küüslauguga. Ohh, see asi maitses mulle tõesti hästi. Olen suur küüslaugusõber, nii et see käib mul tõesti pea igale poole soolase toidu sisse.
Edasi siis kala. Selle otsustasin pannil teha. Kõigepealt korraks fileepool allpool tulisele pannile oliiviõlisse ja siis nahapool allpool edasi. Kaane panin ka peale. Maitsestamiseks ikka sool ja (seekord valge) pipar ning sidrunimahl. Ütleme nii, et esimest korda sel aastal oli mul kõht pärast sööki täis :D Ja kogus ei olnud midagi üüratut, tavaline taldrikutäis (+lapse ülejäägid, mida seekord oli vähe).

Väikese vahepalana sõime avokaadot - hea, et natukenegi jõudsin lapse käest päästa, muidu oleks mulle ainult puhastamise rõõm jäänud :P

Õhtusöögiks läks jälle lillkapsariis ja porken-kaal. Peotäis pähkleid-rosinaid ka. Kõht on täis ja tuju hea :) 

No comments:

Post a Comment